Мілітаризація Криму продовжує впливати на безпеку в регіоні – ЄС

Четвер, 16 січня 2020, 08:50
Мілітаризація Криму продовжує впливати на безпеку в регіоні – ЄС

Європейський Союз глибоко занепокоєння з приводу широкомасштабної мілітаризації Росією окупованого Кримського півострова.

Джерело: заява, виголошена делегацією Євросоюзу під час засідання Форуму ОБСЄ зі співпраці у галузі безпеки у середу у Відні, "Укрінформ"

Дослівно :"Ми висловлюємо глибоке занепокоєння з приводу широкомасштабної мілітаризації Кримського півострова з боку Росії, яка продовжує впливати на безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні та за його межами".

Деталі: ЄС рішуче засуджує акти агресії РФ проти України та не визнає незаконну анексію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Європейський Союз також вкотре закликав усі сторони виконати взяті на себе зобов’язання, оскільки "стійке політичне врегулювання конфлікту на сході України може бути досягнуто лише шляхом повного виконання Мінських домовленостей".

Цьому передувало: Заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський висловив сподівання, що під час Турецького головування в Форумі ОБСЄ зі співпраці у галузі безпеки буде більше уваги приділятися питанням розв’язання російсько-українського конфлікту на Донбасі та проблемі демілітаризації й деокупації Криму.

Туреччина упродовж січня-квітня 2020 року очолюватиме Форум ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки – одного з двох основних директивних органів Організації, що засідають на регулярній основі в штаб-квартирі ОБСЄ у Відні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування