Нова стратегія нацбезпеки: Крим – це Україна

П'ятниця, 17 січня 2020, 21:54
Нова стратегія нацбезпеки: Крим – це Україна
Фото: ОП

На засіданні Ради національної безпеки та оборони під головуванням президента Володимира Зеленського був представлений проєкт Стратегії національної безпеки України.

Джерело: Офіс президента

Дослівно: "Пріоритетними визначаються забезпечення незалежності й державного суверенітету, суспільний розвиток...європейська і євроатлантична інтеграція (створення необхідних умов для набуття повноправного членства у ЄС і НАТО), відновлення територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів України.

Реалізація цих пріоритетів забезпечуватиметься шляхом відновлення миру та державного суверенітету на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, здійснення комплексу міжнародно-правових, політико-дипломатичних, безпекових, гуманітарних та економічних заходів "Крим – це Україна".

Також пропонується вжити заходів для зменшення ймовірності ескалації конфлікту з РФ та напруги у двосторонніх відносинах.

Деталі: До підготовки залучали Національний інститут стратегічних досліджень, державні органи, інституції громадянського суспільства, іноземних експертів. Проєкт у грудні 2019 року презентували в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Зеленський запропонував членам Ради протягом тижня вивчити проєкт і представити свої пропозиції.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування