Імпічмент Трампа: сенаторам заборонили телефони під час судового розгляду

Субота, 18 січня 2020, 23:21
Імпічмент Трампа: сенаторам заборонили телефони під час судового розгляду

Під час засідання Сенату Конгресу США з розгляду справи імпічменту президента Дональда Трампа конгресменам буде заборонено виступати з промовами та заносити до зали гаджети, зокрема мобільні телефони.

Джерело: CNN

Деталі: Про ці правила повідомили лідер республіканців Сенату Мітч Макконнелл та лідер демократів Чак Шумер. У так званих "офіційних правилах етикету для судового розгляду" зазначено, що сенатори мають утриматись від виступів під час представлення справи.

На думку деяких конгресменів, це буде важко, проте можливо. 

Також заборонено проносити до зали електронні пристрої, включно із мобільними телефонами. 

Що передувало: Конгрес США 16 січня відкрив судовий процес у справі імпічменту президента Дональда Трампа. Демократи зачитали офіційні звинувачення в Сенаті перед складанням присяги 100 сенаторів задля проведення всього лише третього судового процесу щодо імпічменту в історії США.

Знати більше: Трамп програв імпічмент, але не покине Білий дім: як це було та що далі

Імпічмент на тлі Зеленського: які звинувачення висунули Дональду Трампу

Чи шантажував Трамп Зеленського. Повний текст розмови

Передісторія:

  • У вересні в США почалося розслідування про можливість імпічменту Дональда Трампа на тлі того, що співробітник американських спецслужб написав скаргу на тиск президента Сполучених Штатів Америки на Україну з метою нашкодити своєму можливому суперникові на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.
  • 19 грудня Дональд Трамп став третім президентом США після Ендрю Джонсона і Білла Клінтона, якому Палата представників оголосила імпічмент. Йому закидають зловживання владою і перешкоджання роботі Конгресу.
  • Тепер питання про усунення 45-го президента з посади має розглянути Сенат США.
  • Оскільки для відсторонення потрібні дві третини голосів, а більшість у Сенаті – в республіканців, Дональд Трамп, найімовірніше, збереже свою посаду.
  • Демократи наполягають на виступі свідків у Сенаті, республіканці виступають проти цього.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування