Головні новини дня і ночі: повістка Порошенку, зарплати Кабміну

Неділя, 19 січня 2020, 07:00

ДБР викликає Порошенка на допит, Кабмін розповів про зарплати членів уряду – новини, які були актуальні 18 січня.

Про допит Порошенка

Державне бюро розслідувань оприлюднило повістку на допит п'ятому президенту України Петру Порошенку у якості свідка у кримінальному провадженні щодо його можливої держзради в ході підготовки "Мінських угод" від 2015 року.

У пресслужбі партії "Європейська солідарність" заявили, що явка п'ятого президента України Петра Порошенка на допити до Держбюро розслідувань можлива лише за умови належного вручення повісток.

Про зарплати Кабміну

Кабінет міністрів оприлюднив дані про заробітні плати членів уряду. У 2019 році найвищу середню зарплату з членів уряду отримував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков – 100 041 грн.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося шість тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Чорні скриньки з авіалайнера МАУ, який, за словами Ірану, 8 січня випадково збили його військові, будуть відправлені в Україну.

У київському слідчому ізоляторі виявлено низку суттєвих порушень вимог законодавства у сфері поводження із засудженими та особами, узятими під варту, серед в’язнів наявні конфлікти, що можуть призвести до тяжких наслідків, зокрема масових заворушень.

Поблизу гірськолижного курорту Славське через несправність зупинилася канатна дорога з 32 туристами. 

Окупаційна влада Криму заборонила в'їзд українському журналісту правозахисного ресурсу "Article 20" Тарасу Ібрагімову на територію анексованого півострова і на територію РФ до 2054 року.

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд зі стрибків у висоту у приміщенні на змаганнях у Львові.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування