Новини 20 січня: втеча Микитася, справа Гандзюк

Понеділок, 20 січня 2020, 20:32

Екснардепа Микитася зняли з рейсу в Лондон, у Херсоні з БТРами відбулися обшуки у справі Гандзюк — новини, які були актуальні 20 січня.

Про Микитася

Колишнього нардепа Максима Микитася, підозрюваного в заволодінні майном Нацгвардії на більш ніж 81 мільйон гривень, зняли з рейсу при спробі вильоту з України.

Правоохоронці знову вдягнули на нього електронний браслет стеження.

Про справу Гандзюк

Правоохоронні органи провели обшуки у Херсоні для припинення діяльності злочинної організації. Керівником банди виявився Ігор Павловський колишній помічник нардепа попередніх скликань причетний до приховування нападу на Катерину Гандзюк.

Обшуки провели також у Мангера, Рищука та Гордєєва.

Правоохоронці затримали Ігоря Павловського за підозрою у керівництві злочинною організацією.

Всього 9 особам оголосили підозру в причетності до злочинної організації.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося шість тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Міністр кабінету міністрів Дмитро Дубілет пропонує запровадити проєкт взаємодії бізнесу та військкоматів у електронній формі, щоб зменшити бюрократію.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що влада "свого часу" роз’яснить деталі візиту президента України Володимира Зеленського до Оману.

Україна з 1 квітня не буде впускати на свою територію автомобілі з номерами невизнаного Придністров'я.

У рейтингу інноваційних економік-2020 від агентства Bloomberg Україна втратила 3 позиції та посідає 56 місце із 60 у рейтингу.

Зеленський відзначив, що питання релігії для нього дуже особисте.