Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затримали Павловського, обвинуваченого у справі Гандзюк

Понеділок, 20 січня 2020, 14:20
Затримали Павловського, обвинуваченого у справі Гандзюк

Правоохоронці затримали колишнього помічника нардепа Ігоря Павловського, обвинуваченого у справі Катерини Гандзюк, за підозрою у керівництві злочинною організацією.

Джерело: співрозмовник "Української правди" у правоохоронних органах, офіс генпрокурора

Дослівно: "Повідомлено про підозру керівнику злочинної організації, колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань. Його затримано в порядку статті 208 КПК України".

Деталі: Павловський колишній помічник нардепа 8-го скликання Миколи Паламарчука (фракція "Блоку Петра Порошенка"), його обвинувачують у приховуванні інформації про напад на Гандзюк. 

ZN.UA з посиланням на високопоставлені джерела в правоохоронних органах повідомляє, що адвокати і лікарі Павловського намагаються захистити його від перевезення до Києва.

Підозрюваного нібито мають доставити до Печерського райсуду Києва, де прокурори проситимуть заарештувати його на 2 місяці.

Місцеве видання "Мост" пише, що Павловському стало зле і його забрала швидка допомога. Джерела повідомили, нібито у нього трапився інсульт.

Що було раніше: У понеділок, 20 січня, офіс генпрокурора повідомив про обшуки у Херсоні пов'язані з припиненням діяльності злочинної організації. Керівником банди, за версією правоохоронців, був Павловський.

Зловмисники під його керівництвом "вчиняли в регіоні насильство над особами та підпали чужого майна".

Крім того, правоохоронці проводили обшуки "з метою відшукування додаткових доказів у кримінальному провадженні за фактом нападу на громадську активістку Гандзюк".

Зокрема, обшуки провели у голови Херсонської облради Владислава Мангера, ексголови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його заступника Євгена Рищука та інших осіб у справі про вбивство Гандзюк.

Знати більше: Справа Гандзюк. Версії вбивства, "відставка" Луценка і мовчання Авакова

Журналісти показали реконструкцію подій нападу на Гандзюк

"Справа Гандзюк у прізвищах. Кого покарали за смерть активістки"

Передісторія:

  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на активістку Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 3 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.
  • Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.
  • У квітні 2018 року стало відомо, що їм змінили підозру зі вбивства на умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.
  • 6 червня 2019 року, після того як обвинувачені визнали свою провину та пішли на угоду зі слідством, Покровський райсуд Дніпропетровської області виніс вироки виконавцям.
  • За версією друзів Гандзюк, посередником між виконавцями злочину та замовником начебто був Ігор Павловський з кличкою "Собака" – на той момент помічник народного депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука.
  • Ігор Павловський після оголошення підозри потрапляв до лікарні з діагнозом "гіпертонічний криз". Зараз він методично ігнорує засідання Приморського райсуду Одеси. 
  • Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили підозру в замовленні вбивства Гандзюк, але пізніше пом’якшили її.
  • Громадські активісти наполягають, що до вбивства Гандзюк причетні херсонські чиновники Андрій Гордєєв та Євген Рищук.
  • 1 листопада генпрокурор Руслан Рябошапка пообіцяв найближчими днями оприлюднити важливу інформацію з розслідування вбивства Гандзюк.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: