Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мангера, Рищука і Гордєєва провели обшуки у справі Гандзюк

Понеділок, 20 січня 2020, 14:17
У Мангера, Рищука і Гордєєва провели обшуки у справі Гандзюк

Офіс генпрокурора і Служба безпеки України провели обшуки у голови Херсонської облради Владислава Мангера, ексголови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його ексзаступника Євгена Рищука та інших осіб у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Джерело: джерела "Української правди" в ОГП, Рищук у коментарі УП,  ZN.UA з посиланням на високопоставлені джерела в правоохоронних органах

Пряма мова Рищука: "Навіть не хочу про це говорити. Були обшуки. Прийшли о 8 ранку. Ставили питання, чи знаю я Левіна. А я Левіна не знаю, ніколи з ним не був знайомий і не бачив його ніколи у житті. Але провели обшук, як зазвичай. У нас у сім’ї це вже звично, на жаль. Не вилучали нічого. Бо що в мене можна вилучити?".

Деталі: За даними джерел УП, на даний момент 9 особам повідомили про підозру.

Крім того, на підставі постанов слідчих суддів провели більше 30 обшуків, під час яких вилучили вогнепальну зброю та інші речі.

ЗМІ також повідомляють, що під відпрацювання силовиків потрапили члени злочинного угруповання "Москалів", учасник якого Олексій Левін (Москаленко) тривалий час перебуває у міжнародному розшуку як організатор нападу на Катерину Гандзюк.

Що було раніше: 20 cічня Офіс генпрокурора повідомив, що правоохоронці проводять обшуки в Херсоні для припинення діяльності злочинної організації, керівником якої назвали колишнього помічника нардепа Миколи Паламарчука Ігоря Павловського, обвинуваченого у приховуванні нападу на Катерину Гандзюк.

Знати більше: Справа Гандзюк. Версії вбивства, "відставка" Луценка і мовчання Авакова

Журналісти показали реконструкцію подій нападу на Гандзюк

"Справа Гандзюк у прізвищах. Кого покарали за смерть активістки"

Передісторія:

  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на активістку Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 3 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.
  • Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.
  • У квітні 2018 року стало відомо, що їм змінили підозру зі вбивства на умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.
  • 6 червня 2019 року, після того як обвинувачені визнали свою провину та пішли на угоду зі слідством, Покровський райсуд Дніпропетровської області виніс вироки виконавцям.
  • За версією друзів Гандзюк, посередником між виконавцями злочину та замовником начебто був Ігор Павловський з кличкою "Собака" – на той момент помічник народного депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука.
  • Ігор Павловський після оголошення підозри потрапляв до лікарні з діагнозом "гіпертонічний криз". Зараз він постійно ігнорує засідання Приморського райсуду Одеси. 
  • Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили підозру в замовленні вбивства Гандзюк, але пізніше пом’якшили її.
  • Громадські активісти наполягають, що до вбивства Гандзюк причетні херсонські чиновники Андрій Гордєєв та Євген Рищук.
  • 1 листопада 2019 року генпрокурор Руслан Рябошапка пообіцяв "найближчими днями" оприлюднити важливу інформацію з розслідування вбивства Гандзюк.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування