Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол України прокоментував вандалізм на могилі воїнів УПА у Польщі

Понеділок, 20 січня 2020, 22:08
Посол України прокоментував вандалізм на могилі воїнів УПА у Польщі

Посол України в Польщі Андрій Дещиця звернув увагу, що інформація про знищення меморіальної дошки з могили воїнів Української повстанської армії з’явилася напередодні візиту до Польщі президента Володимира Зеленського.

Джерело: Андрій Дещиця в коментарі "Укінформу"

Пряма мова: "Насамперед, ми перевіряємо інформацію, яка з’явилася у пресі, і яка відображена в заяві Об’єднання українців у Польщі. Ми залучили до цього генконсульство України в Любліні...щоб генконсульство звернулося до місцевих органів влади...

Звертає увагу факт, що інформація про це з’явилася напередодні візиту президента України до Польщі. Також вже є певні домовленості і спостерігається потепління між українськими і польськими інституціями, які займаються питаннями збереження місць пам’яті на території наших країн..."

Деталі: Посол відзначив, що дошка з могили воїнів УПА має статус легального меморіального місця пам’яті в Польщі. За його словами, до цього пам’ятника – особлива увага, оскільки його вже плюндрували раніше.

Що передувало: 20 січня у Польщі на горі Монастир біля села Верхрата у Підкарпатському воєводстві невідомі знищили меморіальну дошку з могили воїнів Української повстанської армії.

Меморіальна дошка на могилі була присвячена членам УПА – жителям навколишніх сіл, які загинули в бою з НКВС у довколишніх лісах 2–3 березня 1945 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування