У США вимагають залучити нових свідків до справи Трампа

Вівторок, 21 січня 2020, 23:21
У США вимагають залучити нових свідків до справи Трампа

Демократи в Сенаті США вимагають внесення до графіку судового процесу з імпічменту президента США Дональда Трампа пункту про заслухання додаткових свідків.

Джерело: Голова Розвідувального комітету Палати представників Адам Шифф, повідомляє Укрінформ

Пряма мова: "Хоча ми маємо багато запитань до резолюції (щодо графіку проведення імпічменту в Сенаті – ред.), я почну з одного найбільшого недоліку. У резолюції не передбачено застосування повісток (для виклику свідків і документів – ред.), щоби отримати додаткові докази".

Деталі: Голова Розвідувального комітету підкреслив, що президент та його захист, користуючись республіканською більшістю в Сенаті, продовжують блокувати можливості для американського народу дізнатися правду про вину або невинність президента США.

Шифф зазначив, що бажання виступити зі свідченнями в Сенаті має ексрадник Трампа з питань нацбезпеки Джон Болтон.

Він також згадав прізвище Лева Парнаса, "який надав документальні докази, що пояснюють дії Джуліані (особистого адвоката Трампа – ред.) від імені президента, а також підтверджують свідчення посла США при Європейському Союзі Гордона Сондленда про те, що всі були в курсі".

Крім того, законодавець наголосив на доцільності проведення слухань у якості додаткових свідків з в.о. глави адміністрації Білого дому Міком Малвені, держсекретарем США Майклом Помпео та іншими посадовцями.

Що передувало: Конгрес США 16 січня відкрив судовий процес у справі імпічменту президента Дональда Трампа. Демократи зачитали офіційні звинувачення в Сенаті перед складанням присяги 100 сенаторів задля проведення всього лише третього судового процесу щодо імпічменту в історії США.

Знати більше: 

Трамп програв імпічмент, але не покине Білий дім: як це було та що далі

Імпічмент на тлі Зеленського: які звинувачення висунули Дональду Трампу

Чи шантажував Трамп Зеленського. Повний текст розмови

Передісторія:

  • У вересні в США почалося розслідування про можливість імпічменту Дональда Трампа на тлі того, що співробітник американських спецслужб написав скаргу на тиск президента Сполучених Штатів Америки на Україну з метою нашкодити своєму можливому суперникові на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.
  • 19 грудня Дональд Трамп став третім президентом США після Ендрю Джонсона і Білла Клінтона, якому Палата представників оголосила імпічмент. Йому закидають зловживання владою і перешкоджання роботі Конгресу.
  • Тепер питання про усунення 45-го президента з посади має розглянути Сенат США.
  • Оскільки для відсторонення потрібні дві третини голосів, а більшість у Сенаті – в республіканців, Дональд Трамп, найімовірніше, збереже свою посаду.
  • Демократи наполягають на виступі свідків у Сенаті, республіканці виступають проти цього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...