Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дубілет назвав три причини, через які скоротилося населення

Четвер, 23 січня 2020, 12:00
Дубілет назвав три причини, через які скоротилося населення

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявляє, що головними причинами скорочення населення України є міграція та негативне співвідношення між народжуваністю й смертністю.

Джерело: коментар Дубілета журналістам у Києві, "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Є три великі блоки: перший – окуповані території, другий – негативний тренд із міграції, у нас емігрують більше, ніж приїжджають назад, і третє, на жаль, це демографічний тренд, у нас смертей більше, ніж народжуваності. Три великі блоки, які призводять до скорочення населення".

Деталі: За словами міністра Кабміну, найбільше на скорочення населення впливають міграція і негативне співвідношення між народжуваністю й смертністю.

За останні 10 років із України на заробітки виїхали майже 4 мільйони – і не повернулися.

Цьому передувало: 23 січня Дубілет повідомив, що станом на 1 грудня 2019 року в Україні проживало 37 мільйонів 289 тисяч громадян – це без урахування українців на окупованих територіях та за кордоном.

1-26 грудня 2019 року в Україні провели пробний перепис населення. Зрештою, в уряді підсумували різні дані: інформацію мобільних операторів і соціологів, дані з різних реєстрів та пенсійного фонду.

За рік-два Кабінет міністрів планує запустити єдиний реєстр із даними про чисельність населення України.

Передісторія:

  • Повноцінний перепис населення України – шляхом обходу та опитування населення – проводили у незалежній Україні лише раз, 5 грудня 2001 року. Тоді загальна кількість населення України становила 48 мільйонів 457 тисяч осіб.
  • На початку дев’яностих в Україні налічували майже 52 мільйони мешканців. .
  • Другий перепис населення відкладали 4 рази (з 2011 на 2012, 2013, 2016 і 2020 роки).
  • У 2020 році його також вирішили не проводити шляхом обходу, мотивуючи це дороговизною й тим, що люди не відчиняють двері незнайомим, а даних і так достатньо для підрахунку чисельності населення.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування