Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала двох інформаторок "ДНР" із Лиману, які "шифрували" дані про ЗСУ

П'ятниця, 24 січня 2020, 14:21
СБУ затримала двох інформаторок ДНР із Лиману, які шифрували дані про ЗСУ

Контррозвідники Служби безпеки України припинили діяльність інформаторської мережі бойовиків так званої "ДНР", яка діяла у Лиманському районі на Донеччині, поблизу лінії розмежування.

Джерело: сайт СБУ

Дослівно: "Оперативники та слідчі спецслужби встановили особи двох інформаторок терористів – мешканок Лимана, які тісно співпрацювали із бойовиками.

Обидві жінки пройшли детальний інструктаж у Донецьку, який відвідували нібито у приватних справах. Куратори відпрацювали їм завдання, канали зв’язку, узгодили умовний "сленг" для передачі потрібних терористам даних.

За завданнями кураторів диверсійно-розвідувального підрозділу "ДНР" спільниці збирали і засобами електронного зв’язку передавали відомості про підрозділи ЗСУ, їхню чисельність, озброєння, місця дислокації та напрямки переміщення у районі проведення ООС, насамперед залізничним сполученням.

Отримані дані російські найманці використовували для планування військових дій та диверсій.

Наприкінці минулого року у межах розпочатого кримінального провадження слідчі та контррозвідники СБУ затримали одну із інформаторок бойовиків у Лимані. Наразі до неї "приєдналася" її спільниця".

 

Деталі: Під час обшуків правоохоронці вилучили доказові матеріали, що підтверджують агентурну діяльність затриманих на користь НЗФ терористичної організації "ДНР".

 

Обом фігуранткам кримінального провадження повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України.

 

Контррозвідники СБУ встановили також особи бойовиків-"кураторів", із якими співпрацювали затримані. Їхню участь у діяльності терористичної організації задокументовано у межах досудового розслідування за ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Їм також повідомлено про підозру у вчиненні інкримінованих їм злочинів.

Операцію з припинення підривної діяльності проводило Управління СБУ у Житомирській області під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирщини.

Довідково: Місто Лиман (до лютого 2016 року – Красний Лиман) розташоване за 138 кілометрів від Донецька, перебуває під контролем української влади.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування