Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Ахметова відреагували на розслідування про інтерес США до його бізнесу

П'ятниця, 24 січня 2020, 22:53
В Ахметова відреагували на розслідування про інтерес США до його бізнесу

Холдинг "Метінвест" Ріната Ахметова та Вадима Новинського відреагував на журналістське розслідування про порушення вимог безпеки на його підприємствах в Україні та США.

Джерело: Радіо Свобода

Текст заяви "Групи Метінвест": "Оприлюднена інформація є вимислом, який наносить шкоду репутації компанії. Група приділяє особливу увагу охороні праці та промисловій безпеці на своїх підприємствах незалежно від того, в якій країні вони працюють…

Станом на цей час "UCC" (United coal company – ред.) не є об'єктом будь-якого розслідування".

Реакція журналістів на заяву холдинга: "Холдинг олігарха вдався до підміни понять, а тому така заява є маніпулятивною. За місяць до виходу розслідування журналісти зверталися до компанії, надаючи можливість представити свою позицію..."

Деталі: Видання зазначило, що у матеріалі журналістів йшлося про інтерес американської влади до діяльності не компанії "United coal company", а її дочірньої фірми "Pocahontas coal company LLC".

"Pocahontas coal company LLC" – одна з дочірніх компаній американського вугільного підприємства "United coal company", що входить в холдинг "Метінвест" Ріната Ахметова. Ця компанія з 2006 року видобуває вугілля на шахті "Affinity Mine" у Західній  Вірджинії.

Знати більшеПодвійні правила: аварії на шахтах та коксохімічних заводах Ахметова в США та Україні

Передісторія:

  • У 2013 році на шахті "Affinity Mine" у Західній Вірджинії протягом двох тижнів загинуло двоє шахтарів. Одна з трагедій сталася через неякісні запчастини підйомника, на якому гірники спустилися під землю.
  • Управління з охорони праці встановило, що "Pocahontas coal company LLC" систематично порушує обов’язкові стандарти безпеки праці.
  • Шахті присвоїли статус порушника - "Pattern of Violations" (POV), який закріпився за нею на п’ять років.
  • Однак влітку 2018 року Управління з охорони праці в гірничодобувній промисловості уклало з компанією Ахметова мирну угоду й скасувало проблемний статус.
  • Об'єднання працівників шахт Америки у листопаді 2019 року подало в суд на Управління з охорони праці з вимогою поновити статус "системного порушника" для компанії олігарха. У позові йшлося, що управління незаконно скасувало для компанії статус порушника.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування