Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конфісковане майно Курченка у Харкові повернули державі - ОДА

Субота, 4 січня 2020, 16:17
Конфісковане майно Курченка у Харкові повернули державі - ОДА

Приміщення на території обласного спорткомплексу "Металіст" у Харкові та тренувальну базу у с.Високий, конфісковані у бізнесмена-втікача Сергія Курченка, повернули у власність держави.

Джерело: Укрінформ з посиланням на пресслужбу Харківської ОДА 

Деталі: За даними ОДА, реєстрацію приміщень по вул. Плеханівській, 65, де розташовується стадіон,  завершено, об'єкти внесено до Державного реєстру нерухомого майна.

Дослівно: "Це VIP-сектор, підтрибунні приміщення південної і північної трибун, футбольна академія. Також 3 січня зареєстрували базу у Високому", - повідомили в ОДА.

Нагадаємо,

  • За розпорядженням Кабінету міністрів України від 11 квітня 2018 р. майнові комплекси, конфісковані у ПАТ "Футбольний клуб "Металіст", ТОВ "Металіст Холдинг" і "Металіст арена", передавалися до сфери управління Харківської обласної державної адміністрації.  
  • Наприкінці 2019 р. голова ОДА Олексій Кучер повідомив, що частина приміщень стадіону "Металіст", частина дитячої футбольної академії "Металіста", тренувальна база у с.Високому та інші об'єкти, конфісковані у Курченка, не було прийнято в управління Харківської ОДА.
  • За словами Кучера, фактично цим майном користувалися треті особи.
  • Олігарха Сергія Курченко називали "гаманцем Януковича". Він з'явився в інформаційному просторі наприкінці 2012 року, коли купив ФК "Металіст" у Олександра Ярославського, а пізніше створив групу енергетичних компаній "СЄПЕК". 
  • Курченко фігурує у численних розслідуваннях правоохоронців і журналістів, зокрема, про розкрадання майна держпідприємства "Укргазвидобування", організації схеми незаконного ввезення на територію України і реалізації нафтопродуктів.
  • Курченко підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, його оголошено в розшук.
  • Журналісти знайшли документи, що викривають схеми Курченка для ухилення від оподаткування. Внаслідок цих схем Україна, за їхніми даними, втратила $1 млрд доходу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування