Вбивство в Каховці: ДБР розслідує можливу причетність поліцейського

Неділя, 5 січня 2020, 18:56
Вбивство в Каховці: ДБР розслідує можливу причетність поліцейського

ДБР розслідує можливу причетність до резонансного вбивства в Каховці поліцейського, який у день вбивства святкував Новий рік із підозрюваним.  

Джерело: Державне бюро розслідувань, Мост, Громадське

Деталі: ДБР почало розслідування щодо працівника одного з відділів ГУНП Нацполіції в Херсонській області, який може бути причетним до вбивства. Провадження відкрито за фактом можливого перевищення правоохоронцем влади або службових повноважень (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Дослівно ДБР: "Подія трапилась близько 6 години ранку 1 січня. В результаті конфлікту один з його учасників (колишній працівник міліції) здійснив кілька пострілів у свого опонента. Від отриманих поранень потерпілий через два дні помер в лікарні. 

За інформацією місцевих мешканців, до завдання тілесних ушкоджень та вбивства потерпілого може бути причетний працівник поліції, який святкував Новий рік в одній компанії з підозрюваним у вбивстві".

"Слідчими ДБР проводиться комплекс заходів щодо встановлення об’єктивних обставин події. У тому числі, буде надана правова оцінка видачі підозрюваному у вбивстві дозволу на використання зброї".

Деталі: Разом з тим, як повідомляє місцеве видання Мост, родичі вбитого підозрюють, що стріляли насправді декілька людей.

За їхніми словами, у будинку саме святкувала компанія друзів підозрюваного у вбивстві, і постріли були здійснені з трьох видів зброї.

"Реаніматолог вийшов і сказав, що там залізні кулі з автомата. І взагалі сказав, що там було три різних види зброї", - повідомила мати загиблого Олена Чебукіна.

Але поліція, за словами протестувальників, говорить тільки про один вид зброї.

Як пише видання, загиблого розстріляв цивільний чоловік його колишньої дружини. Все почалося зі словесної перепалки через те, хто буде виховувати дитину жінки. Нібито вітчим захотів забрати сина у його рідного батька.

Разом з тим, мати вбитого Володимира Чебукіна Олена розповіла "Громадському", що у співмешканки був син від Володимира, через якого майбутній нападник Юрій постійно з ним сварився.

Вона уточнила, що спілкувалася з родиною дівчини, а син її й Володимира часто бував у них вдома.

Водночас, мати зазначила, що останнім часом стосунки між чоловіками погіршилися. Йшлося навіть про те, що нападник відсудить сина у Володимира.

Пряма мова матері вбитого: "Він (Володимир — ред.) настільки сильно любив свого сина, що його могли викликати на якусь провокацію, поїхати розбиратися… У ніч вбивства з’ясувалося, що в них була довга переписка, вони сварилися між собою. Були свідки, які казали, що у них були постійні скандали".

Передісторія: 

  • У Каховці другий день тривають протести під управлінням поліції з вимогою повного розслідування резонансного вбивства місцевого жителя Володимира Чебукіна, яке сталося вранці 1 січня.
  • За версією слідства, 29-річний чоловік здійснив кілька пострілів з рушниці у Чебукіна, від отриманих вогнепальних поранень той помер.
  • Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави, поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство. Під час перестрілки на місці був присутній співробітник поліції, який став основним свідком резонансного вбивства.
  • Глава Херсонської ОДА Юрій Гусєв пообіцяв контролювати хід розслідування щодо вбивства в Каховці, яке стало причиною протестів під відділом поліції.
  • Начальник поліції Херсонської області Олександр Прокудін заявив, що для неупередженого розслідування вбивства чоловіка за участі поліцейського справу передано у слідче управління обласного главку поліції.
  • Як заявив учасникам акції в неділю начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Херсонській області Микола Вербицький, у справі призначили низку експертиз, зокрема повторну судово-медичну експертизу трупа. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:51
Азербайджан та Вірменія встановили перший прикордонний стовп
17:48
Tesla скоротить 400 співробітників на своєму єдиному європейському заводі
17:30
Посол пояснила, як Сенат США голосуватиме за нову допомогу Україні
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:20
У квітні в Україні різко зріс попит на перереєстрацію авто – дані МВС
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:10
Єврокомісія розпочала друге розслідування щодо TikTok через можливе порушення законодавства ЄС
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
Усі новини...