Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Тегеран готові летіти українські фахівці, чекають підтвердження від Ірану

Середа, 8 січня 2020, 10:23
В Тегеран готові летіти українські фахівці, чекають підтвердження від Ірану

Міністерство внутрішніх справ і Рада національної безпеки готові направити до Ірану групу фахівців для допомоги у пошуковій операції катастрофи українського літака.

Джерело: Facebook сторінка МВС, повідомлення РНБО

Дослівно МВС: "Станом на 10:30 у Міністерстві внутрішніх справ сформовано групу фахівців ДСНС України та експертної служби МВС для допомоги у пошуковій операції катастрофи українського літака в Ірані.

Наші сили очікують на рішення Уряду України та іранської сторони".

Дослівно РНБО: "Данілов (Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов – ред.) закликав не поспішати з висновками щодо причин авіакатастрофи до закінчення офіційного розслідування.

Данілов повідомив, що українська сторона зараз очікує на підтвердження від Ірану щодо безпечного вильоту для двох українських літаків, які мають забрати загиблих. Також до Тегерану планують вирушити вітчизняні фахівці, які з'ясовуватимуть усі обставини катастрофи".

Що передувало

  • Літак регулярного рейсу PS 752Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") розбився в Ірані 8 січня.
  • Всі, хто був на борту літака, загинули
  • За наявними даними, в літаку Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу.
  • Серед загиблих пасажирів українського літака, що розбився в Ірані, були громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії.
  • На борту літака, що зазнав катастрофи в Ірані, були 11 громадян України: 2 пасажирів та 9 членів екіпажу.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна перевірити усі можливі версії катастрофи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування