Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У літаку МАУ, що розбився в Ірані, міг статись вибух – експерт

Середа, 8 січня 2020, 15:41
У літаку МАУ, що розбився в Ірані, міг статись вибух – експерт

Боїнг МАУ, який розбився під Тегераном, не збивала ракета, але вибух міг статися у середині літака.

Джерело: DW з посиланням на австралійського авіаексперта Джефрі Томаса

Пряма мова: "Схоже, що стався невеликий вибух, наче спалах, перед тим, як літак впав на землю. Після падіння стався вже набагато більший вибух, який, схоже, і вбив усіх, хто був на борту".

Деталі: До такого висновку експерт дійшов, аналізуючи відео падіння літака.

Томас також зазначив, що ресурс із відстеження польотів літаків flightradar24 не показував відхилень траєкторії польоту, а потім передача інформації про політ обривається. Експерт припускає, що так могло статися через вибух, можливо, у кабіні пілота, який пошкодив електроніку.

Він відкинув припущення, що літак міг бути збитий ракетою, оскільки ракета знищила б літак ще у повітрі.

Знати більше: Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані. Все, що відомо

Передісторія:

  • Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") розбився в Ірані 8 січня. У літаку Boeing 737 авіакомпанії МАУ було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Усі вони загинули. 2 пасажири не сіли на рейс.
  • Серед пасажирів були громадяни 7 країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії. На борту літака було 11 громадян України: 2 пасажирів та 9 членів екіпажу.
  • Україна з 9 січня тимчасово, до з'ясування причин катастрофи, забороняє своїм авіакомпаніям польоти у повітряному просторі Ірану.
  • 3 січня під час повітряного обстрілу Сполученими Штатами автомобіля у аеропорту Багдада за наказом Дональда Трампа було вбито командувача іранських сил "Кудс" Кассема Сулеймані та командувача іракських шиїтів Абу Махді аль-Мухандіса.
  • 5 січня парламент Іраку проголосував за виведення американських військ - близько 5000 американських солдатів - з країни.
  • У ніч перед катастрофою Іран випустив понад дюжину ракет по двох іракських базах, де розташовані американські військові.
  • Деякі ЗМІ припустили, що літак могли збити ракетою, оскільки катастрофа сталася через кілька годин після атаки на американські бази.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування