Зеленський прилетів з Оману майже через добу після авіакатастрофи – "Схеми"

Четвер, 9 січня 2020, 03:20
Зеленський прилетів з Оману майже через добу після авіакатастрофи – Схеми
Схеми

Президент Володимир Зеленський прибув до аеропорту "Жуляни" о 2:37 ночі, після чого одразу поїхав на Банкову, де зараз відбувається нарада з приводу авіакатастрофи в Тегерані.

Джерело: "Схеми: корупція в деталях"

Деталі: Знімальна група "Схем" зафіксувала "Mercedes-Benz Vito‎", який під’їхав до чартерного літака після чого поїхав на Банкову.

Через 15 хвилин авто заїхало на територію Офісу. Після чого на поверсі, де знаходиться кабінет Зеленського, увімкнули світло. 

 
Президент Володимир Зеленський прибув до аеропорту "Жуляни" о 2:37 ночі, після чого одразу поїхав на Банкову, де зараз відбувається нарада з приводу авіакатастрофи в Тегерані.
Схеми

Вже о 3:30 на сайті Офісу президента з’явилось повідомлення про проведення наради з приводу авіакатастрофи українського літака в Ірані. 

Що передувало: Вранці 8 січня у Офісі президента повідомили, що президент Володимир Зеленський через катастрофу літака МАУ у Тегерані терміново перервав поїздку до Оману та повертається до Києва. 

До Оману Зеленський разом з родиною полетів 5 січня. Як повідомили в пресслужбі, візит є офіційним, проте президент скористався послугами рейсового літака, витративши власні кошти. 

Знати більше: Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані. Все, що відомо

Передісторія:

  • Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") розбився в Ірані 8 січня.
  • Всі, хто був на борту літака, загинули.
  • В авіакомпанії МАУ заявили, що літак був справний, і не припускають помилку екіпажу.
  • За наявними даними, в літаку Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" було 168 пасажирів та 9 членів екіпажу.
  • Серед загиблих пасажирів українського літака, що розбився в Ірані, були громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії.
  • На борту літака, що зазнав катастрофи в Ірані, були 11 громадян України: 2 пасажирів та 9 членів екіпажу.
  • Іранське агентство новин ISNA опублікувало список загиблих у авіакастрофі літака МАУ.
  • За інформацією агентства Reuters, попередня версія західних спецслужб: Boeing 737 "Українських міжнародних авіаліній" зазнав аварії в Ірані через поломку двигуна, а не через те, що його збила ракета.
  • Український літак із представниками відповідальних за розслідування авіакатастрофи та ідентифікацію тіл загиблих вилетів до Ірану.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News