Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Секретар РНБО озвучив 4 версії катастрофи літака МАУ в Ірані

Четвер, 9 січня 2020, 11:51
Секретар РНБО озвучив 4 версії катастрофи літака МАУ в Ірані

Фахівці вивчають усі можливі версії причин катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України", включно з ураженням лайнера ракетою.  

Джерело: секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов у Facebook, коментар для "Цензор.нет"

Пряма мова: "Вивчаються різні версії раптового падіння літака, серед основних:

- ураження літака зенітною ракетою ЗРК, зокрема ЗРК "Тор", бо інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з'явилася в мережі інтернет;

- зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об'єктом;

- руйнування і вибух двигуна з технічних причин;

- вибух всередині літака внаслідок терористичного акту".

Деталі: Данілов зазначив, що до складу комісії включено фахівців, які беруть участь у міжнародному розслідуванні атаки російських військовослужбовців на малайзійський "Боїнг" МН-17 17 липня 2014 року в повітряному просторі України, а також в експертизі фрагментів російської зенітної ракети "Бук", яка збила малайзійський літак.

Цьому передувало: Літак з українськими експертами прибув до Тегерана 9 січня о 3:30 ночі, експертна група терміново приступила до вивчення обставин авіакатастрофи Boeing 737 рейсу PS 752, повідомили в РНБОУ.

Президент Володимир Зеленський у ніч на 9 січня заслухав звіт оперативного штабу з питань авіакатастрофи літака Боїнг-737 в Ірані.

Знати більше: Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані. Все, що відомо

Передісторія:

  • Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули. .
  • Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян (2 пасажири й 9 членів екіпажу).
  • В авіакомпанії МАУ заявили, що літак був справний і що не допускають помилку екіпажу.
  • На тлі протистояння Ірану та США в Організації цивільної авіації Ірану заявили, що не передадуть "чорні скриньки" (бортові самописці) з розбитого літака компанії Boeing чи американцям.
  • Попередня версія канадських спецслужб, за інформацією Reuters, така: Boeing 737 "Українських міжнародних авіаліній" зазнав аварії в Ірані через поломку двигуна, а не через те, що його збила ракета.
  • Іранські слідчі 9 січня повідомили перші висновки: український літак був охоплений полум'ям ще у повітрі, екіпаж намагався повернути літак в аеропорт Тегерана, однак не просив диспетчерів про допомогу. Крім того виявилося, що обидва бортових самописці пошкоджені, тож частина записів на них втрачена.
  • Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту, зокрема Канаду, взяти участь у розслідуванні авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.
  • 9 січня оголошено днем національної жалоби в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування