У Сан-Франциско ввели надзвичайний стан через коронавірус

Середа, 26 лютого 2020, 04:03

Влада Сан-Франциско оголосила про надзвичайний стан у зв’язку із епідемією китайського коронавірусу, хоча випадків зараження у місті не зафіксовано.

Джерело: The Hill

Деталі: Мер міста Лондон Брід заявила, що таким чином влада робить всі необхідні кроки, щоб захистити місцевих жителів. Брід вважає, що місто має бути готовим до будь-якого розвитку подій, особливо з огляду на те, що ситуація із поширенням вірусу швидко змінюється. 

Завдяки надзвичайному стану влада міста може збирати матеріальні та людські ресурси для швидкого реагування на можливі випадки хвороби. 

25 лютого у США було зафіксовано 53 випадки зараження коронавірусом.

Читайте також: Три екіпажі, біозахист та доба льоту. Гендиректор SkyUp розповів, як вивозили українців з Уханя

Новосанжарський сором. Як влада довела евакуацію людей до паніки в Україні

Передісторія:

  • Наприкінці 2019 року у китайському місті Ухань було зареєстровано спалах пневмонії. Пізніше з'ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.
  • 30 січня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайну ситуацію у зв'язку з розповсюдженням вірусу за межами Китаю.
  • Китайський суд вирішив, що навмисне приховування симптомів коронавірусу, спотворення інформації про стан хворого або поширення інфекції може каратися тюремним ув'язненням або смертною карою.