СБУ проводить обшуки на каналі "1+1"

Середа, 5 лютого 2020, 17:01
СБУ проводить обшуки на каналі 1+1

У приміщенні студії Олександра Дубінського на телеканалі "1+1" за адресою Куренівська, 18 в Києві проводять обшук співробітники СБУ.

Джерело: УНІАН з посиланням на керівника департаменту журналістських розслідувань "1+1 медіа" Максима Шиленка

Деталі: Обшук проходить в офісі проєкту "Гроші",  редактором якого є народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський.

Слідчий відмовився повідомити про причини обшуку, оскільки це є таємницею слідства. Однак із відео випливає, що обшуки проводяться в рамках розслідування незаконного прослуховування прем’єр-міністра Олексія Гончарука та інших урядовців. Слідчих зокрема цікавить робоче місце співробітника телеканалу і помічника Дубінського Євгена Куксіна.

В СБУ Українській правді повідомили, що слідчі дії відбуваються за рішенням суду. Жодного втручання в роботу ТВ-каналу не відбувається.

Там зазначили, що обшуки здійснюються щодо конкретних осіб, за місцями можливого створення та зберігання аудіофайлів, отриманих в незаконний спосіб.

Що було раніше: Газета "Дзеркало тижня" з посиланням на поінформованих співрозмовників повідомляла, що вже на ранок після появи YouTube-роликів записів прослушки президент отримав оперативну довідку від СБУ з приводу того, як міг здійснюватися запис, ким, де монтувався і як розміщувався на YouTube. Того ж дня, Зеленський отримав аналогічний документ від відомства Арсена Авакова.

В обох силових відомствах остаточних висновків не було зроблено, але в одному звіти збіглися точно: ролик монтувався на комп'ютері журналіста ТВ-програми розслідувань, що виходить на одному з найбільш рейтингових телевізійних каналів.

Знати більше"Оскар" для Зеленського і Гончарука, або Урядова криза в турборежимі

Нагадаємо:

  • 15 січня в мережі опублікували аудіозаписи, де нібито прем'єр Гончарук зізнається, що він "повний профан в економіці".Також чути, як голос, схожий на прем’єровий, каже, що у Зеленського "примітивне розуміння економічних процесів" – і йому треба пояснювати їх.
  • 16 січня Гончарук заявив, що ворогам не вдасться зупинити його й обгрунтував, чому він не "профан" в економіці. Він навіть заявив, що подав заяву про відставку, але чомусь президенту, а не у Верховну Раду.
  • 17 січня Зеленський висунув вимогу до правоохоронних органів за два тижні встановити причетних до запису розмов на зустрічі прем’єра з міністрами та представниками Національного банку.
  • Деякі ЗМІ писали, що прослушку могло встановити Управління держохорони, але в УДО заявили, що не причетні ні до "зливу", ні до прослуховування топпосадовців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування