Угорщина закриває кордони, скасовує масові заходи

Понеділок, 16 березня 2020, 12:40

Угорщина оголосила про серію надзвичайних заходів для стримування пандемії коронавірусу, серед яких – закриття кордонів для іноземців.  

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на hvg.hu, про кроки уряду у понеділок під час виступу в парламенті заявив угорський прем’єр Віктор Орбан.

В Угорщину зможуть в’їхати тільки угорські громадяни. Наразі офіційно не повідомлено про правила в'їзду для іноземців з дозволами на проживання в Угорщині.

Громадяни, які побували в Ірані, Італії, Китаї, Південній Кореї та Ізраїлі, будуть змушені пройти обов'язковий карантин.

Уряд також з опівночі заборонить масові заходи, закриє кінотеатри та клуби. Кафе, ресторани та більшість магазинів не працюватимуть після 15:00. Продуктові магазини та аптеки залишаються відкритими.

Уряд рекомендує літнім людям бути надзвичайно обережними, а громадянам старшим за 70 років не радять залишати домівки. Муніципалітети зобов'язані піклуватися про людей похилого віку, які залишаються вдома.

Щодо економічних наслідків спалаху коронавірусу, Орбан зазначив, що "серйозна хвиля безробіття загрожує країні". Він додав, що бюджет країни доведеться змінити, і що уряд зосередиться на захисті робочих місць.

"Ми стикаємося з невидимим і невідомим ворогом", - сказав Орбан, нагадуючи членам парламенту, що це вперше з 1990 року угорському уряду довелося оголосити надзвичайний стан.

Станом на ранок понеділка в Угорщині зафіксовано 39 випадків коронавірусу, 1 летальний. Школи з понеділка перейшли на дистанційне навчання, університети зачинені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...