Денис Шмигаль – новий прем'єр України

Середа, 4 березня 2020, 17:18
Денис Шмигаль – новий прем'єр України

Верховна Рада проголосувала за призначення прем’єр-міністром в.о. віцепрем’єра Дениса Шмигаля.

Джерело: позачергове засідання парламенту

Деталі: "За" проголосував 291 народний депутат.

Виступаючи перед нардепами Шмигаль заявив, що буде виконувати ті завдання, які президент Володимир Зеленський ставив перед попереднім Кабміном.

Що передувало: Нардепи вислухали главу держави та виступ прем’єр-міністра Олексія Гончарука і проголосували за відставку очільника уряду.

Кандидатуру Шмигаля Зеленський представив напередодні на засіданні фракції "Слуга народу".

Знати більше: Хто такий Денис Шмигаль

Довідково: 44-річний Денис Шмигаль – корінний львів'янин. Він закінчив Львівську політехніку за спеціальністю менеджмент машинобудування, інженер-економіст. Кандидат економічних наук. Шмигаль вільно володіє англійською та польською мовами.

З початку 2000-их по 2009 рік працював на керівних посадах на підприємствах Львова. По тому перейшов на державну службу до Львівської обласної державної адміністрації. 

На дострокових виборах до Верховної Ради в 2014 році невдало балотувався як кандидат-самовисуванець. Того ж року став заступником начальника головного управління Міндоходів Львівської області.

Після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського Шмигаль був одним із претендентів на посаду голови Львівської ОДА.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування