Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ЄС представили стратегію, що має на меті усунути нерівність між чоловіками та жінками

П'ятниця, 6 березня 2020, 03:23
В ЄС представили стратегію, що має на меті усунути нерівність між чоловіками та жінками

Єврокомісія представила нову стратегію гендерної рівності, яка розрахована на п’ять років і має на меті усунути нерівність між чоловіками та жінками в країнах ЄС.

Джерело: сайті Єврокомісії

Дослівно: "Гендерна рівність є ключовим принципом ЄС, але вона ще не перетворилася на реальність. У бізнесі, у політиці та у суспільстві в цілому ми зможемо повністю використати наш потенціал, якщо будемо реалізовувати всі наші таланти та різноманітність. Використання лише половини населення, половини ідей та половини енергії не є доброю справою. За допомогою нашої Стратегії гендерної рівності ми зможемо досягти більшого та швидшого прогресу у розвитку рівності між чоловіками і жінками".

Деталі: У Єврокомісії зазначають, що попри те, що Європа є глобальним лідером у забезпеченні гендерної рівності, у країнах ЄС все ще присутні такі явища як гендерне насильство, з яким стикалася кожна третя європейська жінка. Попри те, що жінки переважають серед людей з університетською освітою, вони заробляють у середньому на 16% менше за чоловіків, лише 8% керівних посад у великих комерційних компаніях припадає на жінок.

Стратегія гендерної рівності, розрахована на 2020-2025 роки, містить пакет заходів, які будуть здійснюватися протягом наступних п’яти років за всіма напрямками політики Євросоюзу. Очолюватиме цю роботу Єврокомісар з питань рівності Гелена Даллі.

Нагадаємо:

  • В уряді новопризначеного прем’єр-міністра Дениса Шмигаля є лише одна жінка - міністр соціальної політики Марина Лазебна. Ще 4 крісла міністрів залишаються вакантними. 
  • "У нас чотири вакансії… Тому, в першу чергу, звичайно, ми сьогодні ведемо перемовини з жінками. І напередодні свята вітаю усіх жінок, дуже поважаю, дуже люблю, і знаю, що серед жінок багато професійних, розумних та відповідальних людей".
  • У 9 скликання Верховної Ради обрались 87 жінок, що складає 20.52% депутатів від фактичної кількості депутатів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...