Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ІФА-тестування можна буде робити у приватних лабораторіях – Степанов

Вівторок, 26 травня 2020, 10:23
ІФА-тестування можна буде робити у приватних лабораторіях – Степанов

Тести імуноферментного аналізу на визначення антитіл до коронавірусної інфекції можна буде робити у приватних лабораторіях.

Джерело: міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу

Деталі: Степанов наголосив, що ІФА-тестування не є методом встановлення діагнозу на коронавірусну хворобу COVID-19 – єдиним методом є ПЛР-тестування.

Пряма мова: "Те, що стосується наявності лабораторного тестування – в тому числі, у приватних лабораторіях, дійсно, його набагато більше, ніж у лабораторіях для проведення ПЛР-тестування. Вони встановлені у багатьох наших лікарнях – все це можливо, в тому числі, і в приватних закладах".

Інші подробиці: Заступник голови МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко уточнив, що ІФА-тестування за алгоритмом мають робити людям, які планово лягають на госпіталізацію та операцію, медпрацівники і працівники силових структур.

ПЛР-тестування та ІФА-тестування у деяких випадках будуть робити паралельно, щоб правильно встановити діагноз, оскільки ПЦР-тестування часто не дає виявити антигени. А ІФА-тестування дозволяє виявляти імуноглобуліни на перших етапах захворювання.

Ляшко повідомив також, що до ІФА-тестування будуть підключати інші лабораторії, щоб не було черг.

УП, доповнено

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...