Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ ідентифікувала бойовиків, які причетні до гибелі 2 спецпризначенців у 2018 році

Вівторок, 26 травня 2020, 10:53
СБУ ідентифікувала бойовиків, які причетні до гибелі 2 спецпризначенців у 2018 році

Служба безпеки повідомляє, що ідентифікувала всіх бойовиків, які причетні до загибелі двох українських спецпризначенців в районі Бахмутської траси в 2018 році.

Джерело: Служба безпеки України

Дослівно: "Служба безпеки України встановила персональні дані всіх учасників терористичної групи, які 26 травня 2018 року здійснили артилерійський обстріл позицій операції Об’єднаних сил на Луганщині. Під час ворожої атаки загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій "А" СБУ – полковник Руслан Муляр і прапорщик Юрій Журавльов. Ще двоє спецпризначенців  зазнали поранень".

Деталі: За інформацією української контррозвідки, групу терористів так званого "3 мотострілецького батальйону 4 ОМСБр Народної міліції ЛНР" очолював уродженець РФ на прізвисько "Шумер".

У його підпорядкуванні перебували троє учасників незаконних збройних формувань.

 

У СБУ повідомляють, що ця група терористів також причетна до обстрілу підрозділів ЗСУ в Новоайдарському і Слов’яносербському районах Луганської області.     

 

Ватажку групи та його підлеглим повідомлено про підозру у вчинені злочинів за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) ККУ.

 

Суд надав дозвіл на затримання фігурантів. Їх оголосили у розшук.

 

Терористам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: