Рада церков ініціює зустріч зі Шмигалем

Вівторок, 26 травня 2020, 14:27
Рада церков ініціює зустріч зі Шмигалем

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій просить зустрітися з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та попросити, щоб Кабмін врахував потреби релігійних громадян у малих храмах.

Джерело: пресслужба ради церков

Дослівно: "На думку релігійних діячів, рішення уряду щодо запровадження адаптивного карантину, прийняте 20 травня 2020 року, є певним прогресом у забезпеченні конституційного права на свободу віросповідання.

Водночас запропоновані в постанові кабінету міністрів заходи не враховують у повній мірі релігійні потреби віруючих громадян, а також на практиці можуть ускладнити проведення богослужінь, насамперед у малих храмах і молитовних будинках".

Деталі: У раді церков пишуть, постанова уряду не передбачає наступних етапів послаблення обмежень для релігійних заходів, але передбачає відкриття дитячих садків (з 25 травня), закладів громадського харчування та культури (з 10 червня).

При цьому, згідно з постановою КМУ, умовою проведення масових заходів у закладах культури є перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, а для релігійних заходів ця вимога вдвічі суворіша – не більше однієї особи на 10 кв. метрах.

У раді церков вважають, що "такий непропорційний підхід викликає нерозуміння дій уряду у багатьох віруючих".

Раду церков найбільше турбує, що для малих релігійних споруд і молитовних приміщень послаблення карантину може мати протилежний ефект, бо дотримання умови перебування не більше однієї особи на 10 кв. метрах може означати присутність на богослужінні менше 10 осіб.

Там вважають, що достатнім заходом для запобігання скупченню людей буде присутність у приміщенні не більше 1 особи на 5 м. кв. площі місця проведення богослужіння чи обряду.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування