Справа Шеремета: суд щодо запобіжного заходу Кузьменко знову перенесли

Четвер, 28 травня 2020, 11:40

Печерський районний суд Києва переніс на 29 травня засідання з розгляду клопотання щодо зміни запобіжного заходу підозрюваній у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, лікарці і волонтерці Юлії Кузьменко.

Джерело: захисник Кузьменко Тарас Безпалий у коментарі "Укрінформу"

Пряма мова адвоката: "Засідання не відбулося у зв’язку з неявкою прокурора. Перенесли на завтра, на 29 травня, на 13:45".

Цьому передувало: 22 травня Печерський райсуд Києва переніс розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу для підозрюваної Юлії Кузьменко через неявку прокурора.

25 травня Печерський суд Києва задовольнив клопотання прокурорів і змінив запобіжний захід Яні Дугарь, підозрюваній у справі про підрив журналіста Шеремета, – з домашнього арешту на заставу у розмірі 168 тисяч гривень.

Згодом адвокат Дугарь Віталій Коломієць повідомив, що понад 500 осіб менш ніж за одну добу перерахували всю необхідну суму для внесення застави за Дугарь.

Двоє інших підозрюваних – Юлія Кузьменка та Андрій Антоненко – перебувають у СІЗО.

Передісторія:

  • Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.
  • Про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства Шеремета міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив 12 грудня 2019 року.
  • Зокрема, слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО, музиканта Андрія Антоненка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News