Щоб не платити "за того хлопця": МВС пояснює, як оформити іншого водія на своє авто

Четвер, 28 травня 2020, 17:14
Щоб не платити за того хлопця: МВС пояснює, як оформити іншого водія на своє авто

Міністерство внутрішніх справ пропонує власникам автомобілів, якими керують інші особи, скористатись онлайн-послугою "Керування належним користувачем".

Джерело: МВС

Деталі: Належний користувач – це особа, яка на законних підставах користується автомобілем, що їй не належить.

У МВС зазначають, що можливість зазначати належного користувача транспортного засобу стане в пригоді автомобілістам у зв’язку з запровадженням нових правил та налагодженням системи фото- і відеофіксації та паркування. Адже нести відповідальність за свою поведінку на дорозі має безпосередньо водій авто, а не його власник (отримувати сповіщення про нові штрафи, сплачувати їх тощо).

Скористатись онлайн-послугою "Керування належним користувачем" можна через Електронний кабінет водія.

 

Детальну інструкцію можна знайти тут.

Електронна послуга "Керування належним користувачем" доступна для фізичних та юридичних осіб і є безкоштовною.

На один транспортний засіб може бути призначений лише один належний користувач. Видалення призначеного належного користувача можливе власником авто – за поданою заявою або автоматично, у разі закінчення терміну, на який був призначений належний користувач.

Стати належним користувачем може лише особа, яка має національне посвідчення водія або посвідчення водія іноземної держави, що відповідає вимогам Конвенції про дорожній рух 1968 року.

У випадках, якщо підставою належного користування є оформлення на особу тимчасового реєстраційного талона або призначення працівника належним користувачем безпосередньо керівником юридичної особи, послуга надається лише в територіальних сервісних центрах МВС і за умови присутності власника ТЗ та особи, яка планує стати належним користувачем.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News