Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Чорнобильську зону відчуження відкрили для туристів, але є умови

П'ятниця, 29 травня 2020, 14:23
Чорнобильську зону відчуження відкрили для туристів, але є умови

Чорнобильську зону відчуження офіційно відкривають для відвідування в умовах карантину.   

Джерело: Facebook-сторінка Державного агентства України з управління зони відчуження

Деталі: Під час відвідин зони будуть діяти певні обмеження, пов’язані із карантином. 4 – 5 червня планується престур для журналістів.   

Дослівно: "Обов'язковими умовами відвідування зони відчуження є проходження температурного скринінгу під час посадки в автобус до зони відчуження та на КПП "Дитятки", наявність у пасажирів масок або респіраторів, одноразових рукавичок та антисептичних засобів для оброблення рук, а також дотримання соціальної дистанції".

"До відвідування зони відчуження не допускатимуться особи, які мають температуру понад 37,2, а також ті, хто мають симптоми респіраторних захворювань. Якщо під час проведення температурного скрінінгу на КПП "Дитятки" буде зафіксовано підвищену температуру або виявлено особу з ознаками респіраторних захворювань - всю групу буде не допущено до зони відчуження".

"На період адаптивного карантину діятимуть обмеження на відвідування певних об'єктів. Зокрема, діятиме один маршрут, розрахований на один день - село Залісся, міста Чорнобиль та Прип’ять, об’єкт "Чорнобиль-2", село Копачі й оглядовий майданчик ЧАЕС. Крім того, є обмеження щодо кількості людей у групі, а саме не більше 10 осіб".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування