Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Чотирьох фігурантів справи про вбивство ветерана АТО "Сармата" випустили з-під варти

П'ятниця, 29 травня 2020, 21:14
Чотирьох фігурантів справи про вбивство ветерана АТО Сармата випустили з-під варти

Міськрайонний суд в Бердянську відпустив під домашній арешт чотирьох фігурантів справи про вбивство ветерана АТО Віталія Олешка з позивним "Сармат" влітку 2018 року.

Джерело: hromadske 

Деталі: Адвокат потерпілої, дружини "Сармата" розповів, що запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт змінили обвинуваченим Михайлу Сігіді, Миколі Ломаці, Олександру Обухову, Максиму Владимиренкову. Захист фігурантів просив для них нічний домашній арешт. На думку адвоката потерпілої тепер є ризик, що фігуранти будуть тиснути на розслідування.

Захисник одного з обвинувачених Вадим Кравцов зазначив, що не вважає обґрунтованими ризики, а його підзахисний (Михайло Сігіда) не визнає своєї провини і планує це доводити у суді.

Водночас тримання під вартою продовжили іншим фігурантам об’єднаної справи "Сармата" - Віктору Власюку, Артему Матюшину, Денису Зеленкіну, Тарасу Мовчану, Сергію Смірнову, Руслану Кузнєцову. А Євгену Бродському продовжили нічний домашній арешт.

 

Сігіду підозрюють в організації вбивства Олешка.

За даними слідства, саме він організовував та координував дії ймовірних виконавців злочину надавав їм зброю, гроші автомобіль на якому пересувалися підозрювані.

Сігіда на той час мав бізнес у Бердянську, зокрема очолював клуб "Мохіто", у якому, за інформацією побратимів Олешка, дуже часто помічали самого Сігіду у компанії колишнього народного депутата України Сергія Валентирова, з яким у "Сармата" був конфлікт.

Олешко звинувачував Валентирова у роботі на іншого народного депутата Олександра Пономарьова, йому "Сармат" закидав роботу пов'язаної з ним компанії "Агрінол" на Росію.

Передісторія:

  • 1 серпня 2018 року поліція повідомила, що затримала п’ятьох підозрюваних у вбивстві.
  • 3 серпня суд арештував чотирьох підозрюваних у вбивстві "Сармата".
  • 9 серпня 2018 року перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін заявив, що вбивство "Сармата" було замовним.
  • У липні 2019 року обвинувальний акт у справі Сармата скерували до суду. Серед підозрюваних в організації та вчиненні вбивства семеро осіб: Михайло Сігіда, Євген Бродський, Віктор Власюк (ймовірні організатори злочину); Артем Матюшин, Володимир Обухов, Микола Ломака, Максим Владимиренков (ймовірні виконавці).

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...