Співробітників Білого дому просять не підходити до будівлі через протести

Неділя, 31 травня 2020, 23:46
Співробітників Білого дому просять не підходити до будівлі через протести

Співробітників апарату Білого дому попросили не наближатися до будівлі через протести, що спалахнули по всій країні після смерті при затриманні поліцейським Джорджа Флойда.

Джерело: CNN

Деталі: Повідомляється, що співробітники апарату Білого дому отримали електронного листа, що закликає їх по можливості триматися подалі від комплексу Білого дому у неділю через "триваючі демонстрації".

Водночас, згідноіз заявою Секретної служби США (федеральне агентство, що займається, зокрема, охороною президента та інших високопоставлених чиновників), цими вихідними біля Білого дому у Вашингтоні постраждали більше 60 офіцерів і агентів Секретної служби.

Відзначається, що протестуючі кидали в співробітників служби "цеглини, камені, пляшки, феєрверки та інші предмети". Також щодо співробітників було скоєно фізичне насильство.

Одинадцять співробітників Секретної служби були доставлені в лікарню з травмами, що не загрожують життю.

Разом з тим, по всій країні тривають акції протесту і затримання.

Станом на ранок неділі близько 5000 членів Національної гвардії були задіяні у відповідь на громадські заворушення у 15 штатах і Вашингтоні.

Так, у суботу ввечері в Лос-Анджелесі було затримано близько 400 осіб, більша частина з яких – за мародерство.

Принаймні 60 будівель були пошкоджені в центрі Піттсбурга, в тому числі ресторани і готелі. Щонайменше 44 людини були затримані.

Начальник поліції Денвера повідомив, що за останні кілька днів десятки офіцерів постраждали під час акцій протесту в місті.

Передісторія

  • У Міннеаполісі після смерті афроамериканця Джорджа Флойда при затриманні поліцейським почалися протести. Люди спалили поліцейську дільницю, місцева влада запровадила режим надзвичайної ситуації.
  • Офіцер поліції Дерек Човін, який брав участь в затриманні Флойда, заарештований.
  • Протести охопили всю країну. Щонайменше 25 міст запровадили комендантську годину.

Українська правда

"Українська правда" у Threads