Одіозний екснардеп Дейдей став помічником керівника поліції Києва

Понеділок, 1 червня 2020, 15:37
Одіозний екснардеп Дейдей став помічником керівника поліції Києва

Колишній депутат від "Народного фронту" Євген Дейдей працює помічником начальника Головного управління Національної поліції міста Києва.

Джерело: Центр протидії корупції з посиланням на декларацію Дейдея

Пряма мова голови правління ЦПК Віталія Шабуніна: "Це ще один наочний приклад роботи міністра внутрішніх справ Авакова. Екснардеп, якого судили за насильницький злочин, якого позбавляли імунітету через підозру у корупційному злочині, який не може пояснити захмарні статки – і раптом стає співробітником Головного управління поліції столиці. Відповідальність за всі дії Авакова повністю лежить на президенті та його фракції, які двічі залишили його в уряді".  

Деталі: Повідомляється, що Дейдей також вказав у декларації, що його дружина у травні минулого року стала власницею автомобіля Maserati за 1,5 млн грн.

ЦПК нагадує, що у 2012 році Дейдея засудили за розбій (пограбування перехожих з насильством), а Національне антикорупційне бюро вело розслідування щодо незаконного збагачення ексдепутата.

Передісторія:

  • Євген Дейдей став депутатом від "Народного фронту" у 2014 році. І того ж року оскаржив вирок щодо розбою. Апеляція вирок скасувала і направила справу на новий розгляд.  
  • У 2017 році Верховна Рада зняла з Дейдея депутатську недоторканність. На той час генпрокурор Юрій Луценко оголосив йому підозру у незаконному збагаченні, яке розслідували НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура.
  • У лютому 2019 року цю статтю Кримінального кодексу скасував Конституційний суд. 
  • Але пізніше кримінальну відповідальність за незаконне збагачення відновили.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування