Референдум щодо обнулення термінів Путіна проведуть у липні

Понеділок, 1 червня 2020, 18:40
Референдум щодо обнулення термінів Путіна проведуть у липні

Президент Росії Володимир Путін призначив на 1 липня голосування щодо змін до Конституції РФ, які дозволять йому залишитися при владі до 2036 року.

Джерело: Путін, якого цитує сайт Кремля

Пряма мова Путіна: "Проведемо загальноросійське голосування щодо ухвалення поправок до Конституції Російської Федерації 1 липня 2020 року.

Звертаюся і до керівників регіонів Російської Федерації, губернаторів. Прошу вас сприяти в організації загальноросійського голосування, виходячи з необхідності турботи про здоров'я, життя наших людей. Це залишається безумовним, найпершим і найголовнішим пріоритетом".

Передісторія:

  • 20 січня президент РФ Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект про зміни до Конституції Росії. В основу ініціативи лягли тези, озвучені Путіним у посланні Федеральним зборам 15 січня, які стосувалися, зокрема, розширення повноважень парламенту і нових критеріїв до кандидатів у президенти.
  • 10 березня Державна Дума Російської Федерації підтримала поправку до Конституції РФ про обнулення президентських термінів.
  • Сам Путін, виступаючи перед голосуванням, заявив, що нібито не підтримує ідею зняти ліміт числа термінів повноважень президента РФ, але заявив, що президентські терміни можуть бути обнулені, якщо відповідну поправку підтримає Конституційний суд.
  • Всеросійське голосування щодо змін до Конституції, які торкнуться і посади президента, спочатку планували провести 22 квітня, але через пандемію перенесли.
  • Голосування в умовах пандемії може пройти на відкритому повітрі і розтягнутися на кілька днів.

Читайте також: Вічний цар Росії. Чому Путін розігнав уряд та переписує Конституцію

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування