Трамп доручив побудувати криголами для захисту національних інтересів США в Арктиці й Антарктиці

Середа, 10 червня 2020, 04:32
Трамп доручив побудувати криголами для захисту національних інтересів США в Арктиці й Антарктиці

Президент США Дональд Трамп віддав розпорядження адміністрації до 2030 року створити криголами, які з метою захисту американських інтересів зможуть забезпечити постійну присутність США в Арктиці і Антарктиді.

Джерело: The White House

Дослівно: "Щоб допомогти захистити наші національні інтереси в регіонах Арктики й Антарктиди і зберегти потужну присутність наших сил безпеки в Арктиці разом з союзниками і партнерами, США потрібно флот підготовлених, ефективних і доступних криголамів, які пройдуть випробування і будуть повністю готові до розміщення до 2029 фінансовому році ".

Деталі: Також Трамп доручив визначити не менше двох об'єктів США і двох міжнародних, де зможуть швартуватися криголами.

Нагадаємо:

  • У лютому президент США Дональд Трамп підписав директиву про заснування Космічних Сил, але останні не виділено в окремий рід Збройних сил США.
  • Завданням Космічних сил стане "стримування агресії та захист інтересів" США у космічному просторі. Космічні сили будуть контролюватись ВПС США.
  • Космічні Сили займатимуться організацією, підготовкою та оснащенням військових, які займаються космічною безпекою. Натомість Космічне Командування буде організовувати операції та керувати бойовими силами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування