Безсимптомні хворі зрідка передають коронавірус – ВООЗ

Середа, 10 червня 2020, 08:51
Безсимптомні хворі зрідка передають коронавірус – ВООЗ

Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я заявили, що пацієнти з коронавірусом без симптомів не сприяють поширенню хвороби, адже дуже зрідка передають вірус.

Джерело: голова підрозділу ВООЗ із нових хвороб і зоонозів Марія Ван Керхове на брифінгу в ООН, CNBC

Пряма мова: "Судячи з наявних у нас даних, як і раніше рідко можна зустріти людину з безсимптомним захворюванням, яка передала б його іншому. Це дуже зрідка.

У нас є низка звітів із країн, які проводять дуже детальне відстеження контактів. Вони слідують за безсимптомними випадками. Вони стежать за контактами. І вони не знаходять вторинну передачу. Це дуже рідкісно...

Насправді ми хочемо зосередитися на симптомних випадках. Якби ми дійсно стежили за ними, виділяли ці випадки, стежили за контактами і ізолювали ці контакти, ми б різко скоротили спалах (COVID-19 – ред.)".

Деталі: Нові дані ставлять під сумнів побоювання деяких дослідників, що коронавірусну хворобу COVDI-19 може бути важко стримати через безсимптомних носіїв.

Марія Ван Керхове сказала, що для повної відповіді на запитання про те, чи може коронавірус широко розповсюджуватися через безсимптомних носіїв, необхідні додаткові дослідження і дані.

Однак зараз у ВООЗ вважають, що безсимптомне поширення не є основним способом передачі коронавірусу.

Тому влади держав повинні фокусуватися на виявленні та ізоляції заражених людей із симптомами, а також відстеженні їхніх контактів, сказала Ван Керхове.

Вона визнала, що деякі дослідження вказують на безсимптомне поширення у будинках для літніх людей та в домашніх умовах.

Цьому передувало: У звіті Центру з контролю й профілактики захворювань США від 1 квітня вказувалося, що "потенціал для передсимптомної передачі" нового коронавірусу вказує на важливість соціального дистанціювання, а для контролю пандемії недостатньо, щоб лише люди з симптомами обмежували контакти, бо люди без симптомів можуть передавати інфекцію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News