Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стало відомо, коли чекати повернення Crew Dragon на Землю

Середа, 10 червня 2020, 15:45
Стало відомо, коли чекати повернення Crew Dragon на Землю

Космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX, скоріш за все, повернеться на Землю з Міжнародної космічної станції у серпні.

Джерело: Spaceflight Now і Spacenews із посиланням на заяву офіційних представників NASA

Деталі: За їхніми словами, точна дата повернення астронавтів Дагласа Харлі та Роберта Бенкена залежить від того, як функціонуватиме їхній корабель, як швидко вони впораються із своїми завданнями на МКС, а також від погодних умов на місцях приземлення посадкової капсули в Атлантичному океані та Мексиканській затоці.

В американському космічному агентстві зазначили, що це тестовий політ, а на 30 серпня вже запланований запуск повноцінної робочої місії Crew Dragon під назвою Crew-1. Тому треба буде встигнути підготувати до неї космічний шатл.

Нагадуємо: 30 травня компанія SpaceX Ілона Маска у співробітництві з NASA відправила в космос двох американських астронавтів на кораблі Crew Dragon.

Спочатку запуск планувався на 27 травня, але його скасували за 17 хвилин до старту через складні погодні умови.

Старт ракети особливий тим, що вперше політ повинен відбувся на космічному кораблі приватної компанії. Вартість відправки одного астронавта на МКС компанією SpaceX обійшлось NASA в 50 мільйонів доларів. "Роскосмос" бере за цю послугу майже вдвічі більше - 90 мільйонів доларів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування