МЗС хоче зробити отримання української візи "сучасним та зручним"

Середа, 10 червня 2020, 23:54
МЗС хоче зробити отримання української візи сучасним та зручним

У середу, 10 червня, Кабінет міністрів підтримав ініціативу МЗС, яка зробить оформлення українських віз для іноземців зручним і сучасним, а також підвищить безпеку подорожуючих.

Джерело: голова МЗС Дмитро Кулеба, якого цитує пресслужба відомства

Пряма мова Кулеби: "Знайомство з Україною іноземця, який планує подорож, починається з отримання української візи. Іноді це взагалі перша зустріч з Україною. Враження від цієї зустрічі повинні бути якомога більш позитивними. Це має бути зустріч із сучасною прогресивною країною. Водночас, нова процедура також підвищить рівень безпеки подорожуючих".

Деталі: Нововведення дозволять закордонним дипломатичним установам оформлювати українські візи з використанням сучасних цифрових технологій збору біометричної інформації (відцифрованих відбитків пальців рук та відцифрованого образу обличчя). 

Приведення процедури до найкращих світових стандартів дозволить гармонізувати законодавство у міграційній сфері та підвищить зручність і безпеку подорожей іноземців до України. Зміни також оптимізують взаємодію МЗС з іншими державними органами.

Найближчим часом відповідний проєкт закону внесуть на розгляд парламенту.

Нагадаємо: Раніше стало відомо, що президент Володимир Зеленський поставить завдання Міністерству закордонних справ розглянути можливість лібералізації візового режиму для іноземців, які відвідують з туристичною метою.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування