Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Китаї – новий спалах коронавірусу, що почався з ринку в Пекіні

Понеділок, 15 червня 2020, 15:13
У Китаї – новий спалах коронавірусу, що почався з ринку в Пекіні

Китай повідомляє про десятки нових випадків захворювання коронавірусом у Пекіні другий день поспіль, що підігріває страх другої хвилі епідемії, тоді як країни Європи відкривають кордони після карантину.

Джерело: Національна комісія КНР з охорони здоров'я, видання "Bangkok Post" та інші ЗМІ

Деталі: Влада Китаю повідомляє, що 14 червня на материковій частині Китаю зафіксували 49 нових випадків підтвердженої інфекції: 10 імпортованих випадків і 39 випадків захворювання у місцевих жителів, із яких 36 – у Пекіні. Смертельних випадків там у неділю не зафіксували.

"Bangkok Post" пише, що 15 червня представники китайської охорони здоров'я повідомили, що в Пекіні на даний час зареєстровано 75 випадків респіраторних захворювань. Свіжий кластер пов'язаний із оптовим продовольчим ринком Сінфаді (Xinfadi).

Понад 10 тисяч людей у Пекіні вже пройшли тестування, включаючи працівників ринку, місцевих жителів і всіх, хто відвідував ринок в останні тижні. Люди стояли в черзі на стадіоні, де проводили масове тестування.

Офіційні особи заявили, що планують протестувати 46 тисяч осіб, які живуть у районі Фентай. У районі створено 24 станції тестування. У 21 районі столиці Китаю – сувора локалізація.

"Salmon Business" пише, що Китай припинив продаж усього лосося після того, як коронавірус було виявлено на обробній дошці для імпортованої риби на найбільшому ринку в Пекіні. Лосось, у якому виявили коронавірус, був отриманий із ринку морепродуктів у Цзіншені.

У суботу китайська влада заблокувала райони навколо ринку Сінфаді після того, як 51 людина показала позитивний результат на COVID-19.

У свою чергу, "Global Times" пише, що є дві версії походження нового спалаху COVID-19 у Пекіні: заражені морепродукти і м'ясо, що ввозяться з-за кордону, або ж люди, які могли кашляти або чхати на морепродукти чи м'ясо.

Експерт із Пекінського центру профілактики та контролю захворювань Ян Пен у неділю заявив, що попередньо встановлено: вірус, виявлений у зразках із ринку, пов'язаний зі штамами завезених із Європи випадків.

Пекінський центр тепер проведе епідеміологічне розслідування ранніх і ключових випадків, а також проведе додаткові тести на штам вірусу, виявлений у кластері з Сінфаді.

У неділю влада повідомила, що було відстежено 394 тісних контакти, пов'язаних із ринком Сінфаді, 242 з яких – із району Фентай. На той час 111 осіб перебували на карантині у спеціально відведених місцях, а інші – на ізоляції вдома.

Нагадаємо: Китай був першою країною, в якій виявили новий коронавірус наприкінці 2019 року. Як вважають, він поширився з ринку в місті Ухань (провінція Хубей).

На початку 2020 року китайська влада ввела жорсткі обмеження на пересування, в результаті чого місцева передача коронавірусу у березні скоротилася майже до нуля в той час, як епідемія поширилася вже на весь світ.

Зараз пандемія у Латинській Америці набирає обертів, Іран та Індія повідомляють про тривожне зростання смертності та інфекцій, що посилює занепокоєння з приводу боротьби світу з COVID-19.

Водночас, новини з Європи стали кращими, в останні тижні кількість хворих там знижувалася. Багато країн ЄС поступово знімають болючі карантинні обмеження.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: