Україна просить ООН відреагувати на порушення міжнародного права в окупованому Криму

Вівторок, 16 червня 2020, 23:29
Україна просить ООН відреагувати на порушення міжнародного права в окупованому Криму

Україна поінформувала генсека ООН про ігнорування Росією міжнародного права, продовження насильницької̈ паспортизації̈ та інших репресій̆ проти жителів тимчасово окупованого Криму.

Джерело: офіційний лист постійного представника України при ООН Сергія Кислиці, яке цитує "Укрінформ"

Дослівно: "Російська окупаційна адміністрація в Автономній̆ Республіці Крим та місті Севастополі, Україна, продовжує свою штучну кампанію насильницької̈ паспортизації̈, що є елементом репресивної̈ політики держави-агресора відносно громадян України, які змушені жити в умовах окупації̈.

Примушення жителів півострова отримувати російське громадянство є навмисним і цинічним елементом систематичного тиску на громадян України. Якщо ж мешканці Криму відмовляються отримувати російські паспорти, їх штучно обмежують у правах на працевлаштування, медичну допомогу, соціальні та пенсійні виплати, а також у праві володіти власним майном.

Відсутність російського паспорта часто стає підставою для примусової депортації та заборони на в'їзд до Автономної Республіки Крим та Севастополя".

Деталі: Як наголошує Кислиця в листі, Україна зберігає рішучість захищати права й інтереси власних громадян, які проживають в тимчасово окупованому Криму. Водночас, українська сторона звернулася до генсека ООН з проханням відреагувати відповідним чином на порушення РФ міжнародного права.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування