Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вбивство дівчат на Подолі: підозрюваному та його 19-річній спільниці світить довічне

Середа, 17 червня 2020, 10:31
Вбивство дівчат на Подолі: підозрюваному та його 19-річній спільниці світить довічне

Правоохоронці завершили розслідування жорстокого вбивства двох дівчат у Києві в січні.

Джерело: прокуратура Києва, речниця відомства Надія Максимець у коментарі УП

Дослівно прокуратура: "Завершено досудове розслідування відносно 34-річного чоловіка та його 19-річної спільниці, які підозрюються у вчиненні умисного вбивства двох дівчат, тіла яких 4 січня 2020 року виявили в одній з квартир на вулиці Кирилівській у Подільському районі столиці…

Найближчим часом обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті".

Деталі: У прокуратурі нагадують, що зловмисники перебувають під вартою. За вчинене їм загрожує довічне позбавлення волі.

В ході розслідування встановлено, що напередодні вбивства підозрювані взяли на кілька днів в оренду однокімнатну квартиру на Подолі, куди у подальшому запросили двох дівчат 2000 та 2003 років народження нібито для спільного відпочинку.

У квартирі підозрювані напали на потерпілих з метою заволодіння їхнім майном. У дівчат при собі були мобільні телефони, недорогі прикраси й трохи грошей. Під час здійснення супротиву з боку потерпілих зловмисники завдали ножем 19–річній дівчині 17 цілеспрямованих ударів в шию та грудну клітину, та не менше 28 цілеспрямованих ударів в шию її 16-річній подрузі. Від отриманих поранень дівчата померли на місці.

У пресслужбі прокуратури "Українській правді" уточнили мотиви жорстокої розправи злочинців над дівчатами – корисливі: напад з метою заволодіння майном. 29 грудня 2019 року підозрювані, також з цією метою вчинили ще один напад: пограбували киянина.

Пряма мова Максимець: "Провини вони не визнають. Щодо версій, слідство із самого початку розглядало корисливий мотив як основний. Проте у ЗМІ озвучувалися від мотиву ревності до ритуального вбивства.

Слідством встановлено, що єдиним способом заробітку та отримання грошових коштів підозрювані обрали вчинення насильницьких корисливих злочинів, у тому числі тяжких та особливо тяжких".

Передісторія:

  • 4 січня 2020 року в одній з квартир на вулиці Кирилівській у Подільському районі столиці виявили тіла двох дівчат 2000 та 2003 років народження з ознаками насильницької смерті.
  • 6 січня 2020 року за орієнтуванням підозрюваних у вчиненні цих убивств затримали на території залізничного вокзалу Одеси.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування