ВООЗ чекає на мільйонні дози вакцин від коронавірусу у 2020 році

Четвер, 18 червня 2020, 17:04
ВООЗ чекає на мільйонні дози вакцин від коронавірусу у 2020 році
Фото thebell.io

У Всесвітній організації охорони здоров'я висловили сподівання на виробництво сотень мільйонів доз вакцини проти коронавірусу COVID-19 вже у 2020 році.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на головного наукового співробітника ВООЗ Сум'ю Свамінатан

Пряма мова: "Я сподіваюся на це, я налаштована оптимістично. Але розробка вакцини є складним процесом, під час якого виникають невизначеності".

Деталі: Свамінатан відзначила, що мета виготовити цього року кілька сотень мільйонів доз вакцини є оптимістичною. Вона пояснила це тим, що є багато вакцин і платформ з їх розробки, і тому якщо перша або друга вакцини виявляться невдалими, то не варто здаватися.

Експерт ВООЗ наголосила, що є сподівання на виробництво до 2 млрд доз трьох різних вакцин проти коронавірусу до кінця 2021 року, однак, за її словами, реалізація такого плану під питанням.

Свамінатан також зазначила, що ВООЗ складає план, який допоможе вирішити, хто отримає перші дози вакцини після того, як її схвалять експерти.

За її словами, пріоритет віддадуть працівникам, які перебувають на передовій лінії боротьби з пандемією COVID-19, тим, хто перебуває у вразливому становищі через вік або захворювання, а також працівникам установ з високим ризиком передачі інфекції, як то в'язниці і будинки літніх людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування