У МЗС відреагували на дозвіл окупантів голосувати українцям за зміни до Конституції РФ

П'ятниця, 19 червня 2020, 10:08
У МЗС відреагували на дозвіл окупантів голосувати українцям за зміни до Конституції РФ

У Міністерстві закордонних справ вважають, що рішення РФ дозволити українцям у Криму та Донбасі брати участь у голосуванні щодо змін до Конституції РФ є спробою порушити державний суверенітет України та закликають покарати Росію санкціями.

Джерело: пресслужба МЗС

Дослівно: "У Міністерстві закордонних справ України сприймають заяви російської окупаційної адміністрації про наміри забезпечити голосування мешканців окупованих територій Донбасу з незаконно виданими паспортами громадянина РФ на російському референдумі про зміни до Конституції як чергову спробу порушення державного суверенітету та територіальної цілісності України".

Деталі: У відомстві пишуть, що незаконна паспортизація на окупованих територіях – це крок до руйнування Мінських домовленостей, стороною яких є РФ.

В Україні вважатимуть незаконним проведення будь-яких виборів та голосувань, які проводить РФ, на території тимчасово окупованого Криму та Донбасу.

У МЗС зазначили, що "результати цього незаконного голосування на території тимчасово окупованого Криму будуть юридично нікчемними, не матимуть жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством".

Дипломати вважають, що відповіддю на незаконні дії РФ має бути посилення політико-дипломатичного та санкційного тиску.

Крім того, залучення до участі у російському референдумі українців спотворить і поставить під сумнів результат загальноросійського голосування.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News