Путін затвердив дату голосування за поправки до Конституції

Вівторок, 2 червня 2020, 04:16
Путін затвердив дату голосування за поправки до Конституції

Президент Росії Володимир Путін затвердив дату проведення голосування щодо поправок до Конституції РФ.

Джерело: прес-служба Кремля, передає ТАСС

Дослівно: "Ухвалюю визначити 1 липня 2020 року в якості дати проведення загальноросійського голосування з питання схвалення змін до Конституції Російської Федерації".

Що передувало:

  • 20 січня президент РФ Володимир Путін вніс до Держдуми законопроєкт про зміни до Конституції Росії. В основу ініціативи лягли тези, озвучені Путіним у посланні Федеральним зборам 15 січня, які стосувалися, зокрема, розширення повноважень парламенту і нових критеріїв до кандидатів у президенти.
  • Думки росіян щодо поправки до Конституції, яка обнуляє президентські терміни чинного глави держави Володимира Путіна, розділилися порівну.

Знати більше: 

Операція "обнулення": чому час грає проти Путіна та чим це загрожує Україні

Вічний цар Росії. Чому Путін розігнав уряд та переписує Конституцію

Нагадаємо:

  • Володимир Путін керує Росією уже близько 20 років: він був президентом два чотирирічні терміни з 2000 по 2008 роки, потім 4 роки був прем'єром РФ, у 2012 році став президентом уже на шестирічний термін (у 2008 році Держдума РФ ухвалила таку поправку до Конституції), у березні 2018 року знову виграв вибори і пішов на четверту каденцію.
  • Підіграв Путіну в рокіровці Медведєв: саме він був президентом у той час, коли Путін очолював уряд, а у 2012-му став прем'єром.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування