Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський обговорив з ректорами "кадровий голод": Нащо платити за студентів, які потім не працюють

Вівторок, 2 червня 2020, 18:16
Зеленський обговорив з ректорами кадровий голод: Нащо платити за студентів, які потім не працюють

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі із ректорами провідних українських Вищих навчальних закладів обговорив проблему кадрового голоду в країні і закликав вирішувати її разом.  

Джерело: Пресслужба Офіса президента

Пряма мова Зеленського: "Якщо ми нічого не будемо вирішувати саме з вами, то кадровий голод у країні так і залишиться. Цю проблему держава має вирішувати спільно з вищою освітою".

Деталі: Зеленський нагадав, що в Україні навчається понад мільйон студентів і велика частина з них не хоче залишатися на Батьківщині після закінчення навчання. А з тих, хто залишається, багато хто не працює за здобутою спеціальністю.

Пряма мова Зеленського: "Навіщо ви витрачали свій досвід, навіщо держава витрачала свої гроші, якщо ми потім не можемо залучити цих дійсно талановитих студентів?"

Деталі: У зустрічі брали участь ректори 25 Вищих навчальних закладів а також заступник керівника Офісу президента Юрій Костюк та голова парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Нагадаємо, що з 4 березня в Україні немає міністра освіти і науки. Спочатку в.о. мінстра був Юрій Полюхович, а нині ним є Любомира Мандзій.

На зустрічі із президентом також обговорювали питання оптимізації закладів вищої освіти розширення їхньої фінансової автономії, рівень зарплат викладачів та умови, у яких навчаються студенти.

Передісторія:

  • Президент Володимир Зеленський під час останньої пресконференції поскаржився на великих кадровий голод щодо призначень на посади зокрема в уряді.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування