Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко: Єдиний союзник, який залишився у Росії - Білорусь

Понеділок, 29 червня 2020, 01:47
Лукашенко: Єдиний союзник, який залишився у Росії - Білорусь

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко вважає, що РБ залишається єдиним союзником Росії "в теперішній геополітичній обстановці".

Джерело: Лукашенко в етері державного телеканалу "Білорусь-1", передає "Інтерфакс"

Пряма мова: "Єдиний союзник, який залишився у Росії, - Білорусь. Ми у Росії другі покупці газу після німців. Ми переробляємо величезна кількість їх нафти. Звичайно, вони не хочуть втратити Білорусь і економічно, але найбільше - політично. Тому що, втративши Білорусь, буде найсильніший удар по внутрішній політиці Росії".

Лукашенко також дав оцінку відносинам Білорусі з ЄС.

"Вони (Європейський союз - ред УП) не змогли підкорити Білорусь своєму впливу. Ми від цього відмовилися. Часи минули, зрозуміли свою помилку, з'явився привід, в тому числі - війна в Україні, нормандський формат в Мінську - привід для того, щоб налагодити з нами відносини. А чому ми з ними повинні сваритися? Ми стали з ними налагоджувати стосунки, не лягаючи під них, вибачте, по-народному сказано. ми хотіли гідно з ними співпрацювати, вони це взяли".

Лукашенко додав, що Білорусь "затиснута між молотом і ковадлом, між цими двома гігантами, з одного боку - Росія, з іншого - Євросоюз. І котел, який нас постійно підігріває з півдня - Україна, воююча Україна".

Що було раніше:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування