Змова РФ з талібами призвела до смерті кількох американських військових - ЗМІ

Понеділок, 29 червня 2020, 17:29
Змова РФ з талібами призвела до смерті кількох американських військових - ЗМІ

Видання The Washington Post з посиланням на джерела у колах, обізнаних з даними американської розвідки, опублікувало інформацію про змову росіян з талібами, через яку в Афганістані загинули кілька військовослужбовців США.

Джерело: The Washington Post

Деталі: Пропозиція Росії до бойовиків, пов’язаних із угрупованням "Талібан", убивати військовослужбовців сил міжнародної коаліції в Афганістані призвела до смерті принаймні кількох американських бійців.

За даними видання, розвідка про це дізналася в ході допитів бойовиків, пов’язаних із "Талібаном". Ці бойовики потрапили в полон до сил міжнародної коаліції в Афганістані протягом останніх місяців.

Точна кількість загиблих американських військових не повідомляється. Загалом у Афганістані у 2018 році загинули 10 військовослужбовців США, у 2019 році таких було 16, в поточному році - двоє.

Джерела The Washington Post уточнюють, що інформація про можливу роль Росії у вбивстві військових в Афганістані талібами обговорювалася в березні на засіданні в Білому домі, але чи призвело це до якихось дій або рішень американського керівництва, наразі невідомо.

Джерела видання, обізнані зі справою, також повідомили, що можливий зв’язок Росії з талібами американська сторона повідомила Велику Британію, чиї війська в складі сил коаліції також перебувають в Афганістані. Іншим членам коаліційних сил офіційно такі дані не передавалися.

Інше впливове видання – The New York Times писало, що ще у січні 2020 року розвідка знала про існування можливої змови РФ і талібів задля вбивства військових США.

Офіційно президент США Дональд Трамп зазначав, що не володіє такою інформацією.

Нагадаємо:

  • Газета The New York Times першою написала, що представники американської розвідки дійшли висновку, що російський підрозділ військової розвідки таємно пропонував винагороду пов'язаним з Талібаном бойовикам за вбивство коаліційних сил в Афганістані, в тому числі за нанесення ударів по американських військах.
  • У Кремлі заявили, що не чули про подібні звинувачення. "Якщо хтось висуне їх, ми дамо відповідь", — сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування