Рада призначить 3 нових міністрів до кінця тижня – Арахамія

Середа, 3 червня 2020, 15:38
Рада призначить 3 нових міністрів до кінця тижня – Арахамія

Голова фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія сподівається, що у четвер, 4 червня, Верховна Рада призначить 3 нових міністрів та віцепрем'єра з питань євроінтеграції.

Джерело: брифінг Арахамії 3 червня

Пряма мова: "Я думаю, що не варто чекати ніякої недовіри уряду. Поодинокі кадрові питання і ротації можна точно чекати, я думаю. Саме на цьому тижні, я сподіваюсь, у нас буде три нових міністра: це міністр захисту довкілля, це міністр освіти, міністр культури і віцепрем'єр з питань європейської інтеграції. Я думаю, що будуть чотири людини, які будуть проголосовані".

Деталі: Арахамія вважає, що відповідні призначення у Раді проголосують у четвер, 4 червня.

За його словами, у нардепів фракції також багато питань до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, тому його з нетерпінням чекають на засіданні Ради у п'ятницю, 5 червня. 

Що було ранішеУряд пропонує призначити Ольгу Стефанішину віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Романа Абрамовського міністром захисту навколишнього середовища і природних ресурсів та Олександра Ткаченка міністром культури і інформаційної політики.

Передісторія

  • 1 червня фракція "Слуга народу" підтримала голову комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, колишнього гендиректора каналу "1+1" Олександра Ткаченка на місце міністра культури.
  • Також стало відомо, що на нову посаду міністра екології розглядають двох кандидатів – зокрема заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Романа Абрамовського. Абрамовський - колишній заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (лютий-вересень 2015 року).
  • Джерела "Європейської правди" підтвердили також, що парламент має намір призначити нового віцепрем’єра – Ольгу Стефанішину, що замінить на цій посаді Вадима Пристайка.

Знати більше: Відповідальна за інтеграцію: хто керуватиме європейськими реформами в оновленому уряді

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування