Ракети і стрілецька зброя: в Україні випробовують ударний вертоліт

Вівторок, 30 червня 2020, 14:28
Ракети і стрілецька зброя: в Україні випробовують ударний вертоліт
Фото Міноборони

На Чернігівщині проводять спеціальні випробування ударного вертольоту Мі-2МСБ.

Джерело: сайт Міноборони  

Дослівно: "Поблизу с. Гончарівське… проводяться спеціальні випробування вертольоту Мі-2МСБ, оснащеного дослідною системою стрілецького озброєння та серійною системою некерованого ракетного озброєння". 

 
фОТО МІНОБОРОНИ 

Деталі: Повідомляється, що вертоліт Мі-2МСБ оснастили додатковим обладнанням, яке виготовлено ПАТ "Мотор Січ", і планують здійснити необхідну для випробування вертольоту кількість польотів.

За результатами випробувань фахівці Державного науково дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки визначать основні льотно-технічні характеристики вертольоту та оцінять точність стрільби по наземних цілях.

Мі-2МСБ є українською модернізованою версією багатоцільового вертольоту Мі-2.

Мі-2МСБ отримав розширені льотно-технічні характеристики та став економнішим, що значно розширило його бойові можливості та фактично перетворило на легку ударну модифікацію, здатну виконувати низку завдань на полі бою.

Зазначається, що Мі-2МСБ будуть використовувати в інтересах Збройних сил, Держприкордонслужби, Нацгвардії, Служби безпеки та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування