Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-голову Львівської ОДА запідозрили в незаконному продажі землі на 7 мільйонів

Вівторок, 9 червня 2020, 20:39
Екс-голову Львівської ОДА запідозрили в незаконному продажі землі на 7 мільйонів

Прокурор Львівської області Ірина Діденко підписала підозру екс-голові Львівської обласної державної адміністрації Маркіяну Мальському в незаконному відчуженні землі на 7 мільйонів гривень.

Джерело: пост Діденко у Facebook, Інтерфакс-Україна

Деталі: Зокрема, колишній чиновник підозрюється у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків.

У повідомленні не вказано прізвище екс-глави обладміністрації, але додається копія розпорядження про продаж ділянки площею понад 15 га землі ТОВ "Узлісся".

У базі розпоряджень голів Львівської обладміністрації такий документ оприлюднений 8 серпня 2019 року за підписом Маркіяна Мальського. Крім цього 8 серпня оприлюднені ще 2 розпорядження про продаж землі ТОВ "Узлісся".

Прокуратура вважає, що керівник обладміністрації не мав права продавати цю землю, оскільки на ній розташовані громадське озеро і захисна смуга, які не підлягають відчуженню.

Прокурор області вказала, що готується позов до суду про повернення землі та озера у власність держави.

 

Пряма мова Діденко: "За версією слідства: минулоріч посадовець видав розпорядження, яким передав у власність товариству земельну ділянку площею понад 15 га, розташовану за межами населеного пункту с. Стрілки на території Бібрської міської ради Перемишлянського району Львівської області для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення за ціною 7 231 071 грн.

Разом з цим, на цій ділянці насправді розміщується проточне озеро понад 9 га та прибережна захисна смуга, які, відповідно до чинного законодавства, не підлягають відчуженню з державної власності".

За даними системи YouControl, кінцевим бенефіціаром ТОВ "Узлісся" є колишній народний депутат від "Свободи" Ігор Кривецький.

Мальський очолював Львівську ОДА з 5 липня по 26 грудня 2019 року.

 

Нагадаємо: Колишній народний депутат та основний фінансист ВО "Свобода" Ігор Кривецький фактично заволодів уже понад 110 га землі у Львівській області, частину якої складають паї для АТОвців.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...