Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Карпати" на межі зникнення: фани збирають гроші, глава ОДА закликає бізнес допомогти

Середа, 1 липня 2020, 23:19
Карпати на межі зникнення: фани збирають гроші, глава ОДА закликає бізнес допомогти
fckarpaty

Футбольний клуб "Карпати" (Львів) через відсутність фінансової можливості не приїхав на матч в Маріуполі.

Джерело: сайт Української прем’єр-ліги, сайт ФК "Карпати", Facebook-сторінки глави Львівської ОДА Козицького і фанів клубу

Деталі: 1 липня мав відбутися перенесений матч 24 туру "Карпати" – "Маріуполь", але львівський клуб не знайшов грошей на виїзд. 

Дирекція УПЛ матч скасувала і передала справу на розгляд Контрольно-дисциплінарному комітету УАФ та поінформувала ФК "Карпати", що, згідно з регламентом, у разі повторної неявки на матч без поважних причин клуб автоматично буде виключений зі змагань.

Про відсутність фінансових можливостей для організації виїздів керівництво львівського клубу заявило ще напередодні.

Один із власників ФК Олег Смалійчук, який нещодавно викупив 50% клубу, намагався зустрітися в Києві з представниками олігарха Ігоря Коломойського, який, за даними львівських ЗМІ, стоїть за компанією  "Крісал Холдінгс", якій належить інші 50%, і котра відповідно до документів, належить Каті Парпі.

"Олег Смалійчук тривалий час перебував в Києві і намагався зустрітися із представниками та власниками компанії "Крісал Холдінгс", аби викупити їхню частку клубу чи домовитися про спільне фінансування", – цитував сайт клубу виконавчого директора ФК "Карпати" Ростислава Ящишина.

Однак зустріч не відбулася, і питання боргів клубу, що становлять близько 5 мільйонів доларів, не вирішені.

Збір коштів для можливості хоча б завершення сезону, оголосили фани клубу.

Приєднався до вирішення проблеми і голова Львівської ОДА Максим Козицький, який записав відеоролик, в якому закликав бізнес допомогти клубу дограти матчі, які залишились. 

Мер Львова Андрій Садовий теж висловив підтримку клубу, однак зазначив, що місто не може надати пряму підтримку. 

"До мене приходив сьогоднішній власник частини акцій "Карпат". Я дав чітке розуміння - для Львова принципово важливо, щоб "Карпати" були і грали у вищому дивізіоні. Ми готові допомагати всім, чим можемо, але ми не маємо права фінансувати професійні футбольні клуби. Ми підтримуємо дитячий футбол", - зазначив Садовий.

Що було раніше: 27 травня змінився власник футбольного клубу "Карпати": ним став колишній віцепрезидент команди Олег Смалійчук.

Євген Будерацький, Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування